Många åker hit i fina bilar!

Hitta hit

Mormors GlassCafé finns i Lysvik som ligger mitt emellan Sunne och Torsby på sjön Fykens östra sida. Kafét ligger mitt i Lysviks centrum nära kyrkan och skolan på sjösidan av byvägen. Adressen är Tallvägen 9, 686 97 Lysvik. Vårt läge är unikt! Man tröttnar aldrig på utsikten över sjön Fryken och Tossebergsklätten på andra sidan sjön. Lika vackert i alla väder och alla årstider! Kom hit och upplev VACKERHETA!
Hur kommer man hit?
Man kan komma hit på många olika sätt! Vanligast tror vi är med bil. Men vi har också en av Sveriges vackraste järnvägar, Fryksdalsbanan, här i Fryksdalen så tåg är ett mycket bra alternativ! Bussar går också. Se turlistor på Värmlandstrafik här.
Vandra och cykla
Fryksdalen bjuder på en svindlande vacker natur med berg, dalar, skogar och sjöar! Så vi rekomenderar verkligen att vandra och cykla här! Pilgrimsleden går precis förbi här. Det finns även några lokala leder precis i närheten. Sedan finner ni ny energi här på Mormors GlassCafé!
Båt, Kajak och SUP
Sjön Fryken är en mäktig sjö och bjuder också den in till många olika aktiviteter! Stranden nedanför vårt glass kafé är långgrund och kan vara lite svår att nå med större båtar. Mindre båtar, kajaker, SUPar mm är dock inget problem att komma iland med. Har du en större båt eller känner dig osäker så rekommenderar vi att man lägger till vid bryggan som finns vid campingen Frykens Pärla. Därifrån går en fin strandpromenad hit till oss och det är nära. ca 5 minuters promenad.
Boende
Vill ni stanna i vår underbara bygd? (Vi blir inte förvånade det är magiskt fint här!) kan ni läsa mer här. Eller gå till Sagolika Sunnes hemsida. Här i Lysvik och dess närhet finns Vandrarhemmet Berga gård, Lysviks hembygdsförening.
Ivarsbjörke Station B&B, Frykespärla Camping och Lappnäs B&B.