Välkommen till Mormors GalssCafé
En sommardag på Mormors GalssCafé

om mormorsglasscafé

Mormors GlassCafé öppnade första gången på skärtorsdagen 2007! Den gångna säsongen 2022 var alltså vår sextonde säsong! Det har hänt en hel del genom åren.
När vi startade 2007 fick vi hyra lilla samlingssalen och köket i Lysviks missionskyrka. Vi fick måla och greja endel i rummet innan vi öppnade. Två frysboxar och en affärsdisk tog plats. Vi möblerade med stolar och bord och fick 24 sittplatser inomhus! Vi hade redan då också några skåp med lite fina saker till försäljning. Första året fanns 16 olika glassmaker att välja mellan.
Huset blev vårt
2012 bestämde sig Lysvik-Bjälveruds missionsförsamlig för att sälja ”vårt” missionshus! Vi tog chansen och köpte huset och fick därmed tillgång till hela huset! Vintern 2012-2013 renoverade vi stora salen och på påsk 2013 öppnade vi för första gången upp och hade servering i stora salen! Därefter har vi renoverat och grejat lite varje år. Vi är inte färdiga ännu men vi känner att vi ändå har kommit en liten bit på väg! Nu har vi möjlighet att ha många fler olika smaker på glassen. Vi brukar ha mellan 35-40 olika av Siaglass sortiment.
Varför SIA-glass?
Vi får ibland frågan varför vi har valt SIA-glass. För oss har aldrig funnits något annat alternativ. Enligt oss har SIA-glass den bästa kvaliten av Sveriges glassproducenter. SIAs glassmejeri ligger i Slöinge i Halland och allt tillverkas där. De köper all sin grädde från gårdar i närheten. De väljer alltid de bästa råvarorna och i första hand från Sverige. Läs mer om SIA-glass och deras själ och historia här. Vår ”grej” är ju också delvis att ha många olika smaker. Något vi inte skulle klara av om vi skulle göra glassen själva. Det är också en säkerhet när vi får frågor om allergier mm att veta att tillverkaren har koll på grejerna.
Högsäsong i juli
Under sommaren har vi som mest gäster, främst i juli. Nu har vi ca 60 sittplatser inomhus och 120 sittplatser utomhus. Våren 2022 byggde vi också en lite paviljong för extra sittplatser under tak. Där finns plats för mellan 20-40 sittplatser.
Mormor Eva
Mormor Eva startade Mormors GlassCafé med hjälp av sin dotter Catarina och sina barnbarn Evelina och Josefin. Mormor Eva har nu i sommar 2022 blivit Gammelmormor till lilla VIGGO! Så man kan säga att det nu är Gammelmormors GlassCafé!
Sommarjobbare
Under sommaren är det många som har sitt första sommarjobb hos oss! Vi är ca 20 personer som jobbar varje sommar.